Előadás – BUDAPEST, 2019.02.19 – Hammer Zsuzsanna: Testvérkapcsolatok pszichológiája Dr. Hammer Zsuzsanna: Testvérkapcsolatok pzsichológiája

Időpont: 2019. február 19. kedd, 10.00-től 16.30 óráig

Helyszín: Budapest, Lurdy Ház, Konferencia központ I. em. 4. terem (1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14. I. em.)

Ingyenes parkolás CSAK a felszíni parkolóban!

Részvételi díj: 6.000 Ft (a helyszínen fizetendő)

Jelentkezés elektronikus űrlapon IDE KATTINTVA.

MCSE aktivitás: 8 pont

CME pont: 16

Az előadás célja a Magyarországon még kevéssé ismert, a családi rendszerszemlélet keretén belül jól értelmezhető és alkalmazható testvérterápia bemutatása. Az előadó a testvérpozíciók személyiséget, családi, baráti és párkapcsolatokat meghatározó erejét és szerepét mutatja be.

Testvérrel vagy testvér nélkül élni? Ezen „adottság” lényeges szerepet tölt be mindenki életében. Az egykék számára a testvér hiányának, a testvérkapcsolatban élők esetében a testvérkapcsolatnak van jelentősége.

A testvérkapcsolat, aminek pozitív és negatív velejárói mind megfigyelhetők, időben az egyik leghosszabb és legjelentősebb családi, sőt kötődési kapcsolataink egyike gyermekkortól a serdülőkoron át az időskorig., A támogatás, segítés, gondoskodás, szeretet, aggodalom mellett gyakran tetten érhető a testvérkapcsolattal összefüggésbe hozható bűntudat, a lelkiismeretfurdalás, a kisebbrendűségi érzés, a harag és a düh, a szorongás, esetleg a félelem érzése. Ezen jelenségek mindegyike igen meghatározó az egész életre nézve.

Testvérterápiában ezek felszínre hozatala, megértése és feloldása, a testvérek jelenlétében hatékony és tartós változást ígér.

Rendezvény jellege:   előadás
Előadók:   Dr. Hammer Zsuzsanna
Időpont:   2019. február 19. 10:00 – 16:30
Helyszín:   Budapest, Lurdy Ház, Konferencia központ I. em. 4. terem (1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14. I. em.)
Részvételi díj:   6000 Ft
CME pont:   16
MCSE pontszám:   8

A jelentkezéshez először be kell jelentkezni az oldalra.