Dornai Katalin

Dornai Katalin

Pszichológusként elsősorban kamaszokkal, fiatal felnőttekkel és felnőttekkel foglalkozom.
Hitvallásom, hogy minden ember képes a változásra. Életünk folyamán ezt ciklusokban mindenkinek meg kell vagy legalábbis meg kellene élnie. Gyakran a ciklusváltásokkor átmeneti kríziseket élünk át. Ezek, mint nehézségek jelenek meg. Az ilyen jellegű nehézségekre azért van szükségünk, hogy fejlődhessünk. Ebben a nehéznek tűnő időszakban próbálok segítséget nyújtani úgy, hogy az ember megtalálja a számára legmegfelelőbb
– egyéniségéhez, élethelyzetéhez – legjobban alkalmazható megoldásokat. A megoldások bennünk vannak, de időnként pszichológusi segítségre van szükségünk, hogy megtaláljuk azt.
Lényeges tapasztalati tudásomban, hogy négy fantasztikus gyermek édesanyjaként végigélhetem a gyermeki fejlődés és a mindennapi élet buktatóinak tárházát és a családi rendszer néha sok nehézséggel járó dinamikáját. Hiszem, hogy a család alapvető jelentőséggel bír a gyermek személyiségének formálódásában és mentális egészségük megóvásában. Olyan megtartó ereje van, ami egy életre meghatározz. Acsaládra, mint egységre tekintek, ezért munkám során célom a család dinamikájának megértése és az elakadások kijavítása, ami hozzásegít az egyént az egészséges működéshez.
A BVSC- Zugló Sport Egyesületben állok alkalmazásban, mint pszichológus, mellette magán ellátásban dolgozom. A folyamatosan fejlődő egyesületben, – ahol több száz gyermek, felnőtt sportoló és edző dolgozik -, az ő munkájukat aktívan segítem, ezáltal az én szakmai tudásom is bővül. A legfőbb területem a teljesítménynyomásból létre jövő stressz kezelése, amely az egyetemi évek alatt a fő kutatási témám is volt.
A Babes- Bolyai Tudományegyetem Pszichológiai és Neveléstudományi Kar
Alkalmazott Pszichológia Tanszékén szereztem pszichológus diplomát. Majd ugyanitt mester diplomát Tanácsadás és Pszichológiai beavatkozás szakon. Módszertanként a International HypnosisAssociation (IHA) égisze alatt hipnoterapeuta végzettséget. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület (MCSE) képzésben lévő családterapeutaként képzem tovább magam. A pár- és családterápiás képzést a Kapcsolat Centrum vezetőinél, Kozékiné Dr. Hammer Zsuzsannánál és Iring Zoltánnál végzem. A pszichológus számára a szakmai fejlődés- fejlesztés egy életre szól, így még számtalan tanulmány áll előttem. Fontosnak tartom, hogy kompetenciás határaimat folyamatosan bővítsem.

A KapcsolatCentrumban az alábbi tevékenységeket végzem

  • Egyéni pszichológiai tanácsadás
  • Családterápia – szupervízió mellett
  • Párterápia – szupervízió mellett
  • Családi tanácsadás – szupervízió mellett
  • Párkapcsolati tanácsadás – szupervízió mellett
  • Szülőkonzultáció, Nevelési tanácsadás