Kamaszcsoport

Induló kamasz csoportjainkba olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik szeretnék önismeretüket mélyíteni, érzelemszabályozási és megküzdési stratégiáikat bővíteni, ezáltal hatékonyabban megküzdeni a hétköznapi élet és nem várt helyzetek kihívásaival.
Serdülőkorban különösen nagy szerepe van a kortárs kapcsolatoknak, a társak visszajelzéseinek, ezért tud igazán hatékony módszer lenni az önismeret csoportos formája.
A csoport alkalmak során játékos formában és művészetterápiás módszereket felhasználva, tematikusan segítjük a fiatalokat, az őket érintő problémakörök mentén.
A serdülőknek szóló csoportjainkban klinikai értelemben egészséges fiataloknak nyújtunk támogatást, akik úgy érzik, hogy szívesen lennének egy közösség tagjai, ahol biztonságos közegben, egymást támogatva és megismerve válaszolhatják meg önmagukkal kapcsolatos kérdéseiket. A kamasz csoportjaink zárt keretek közt működnek, a csoport indulása előtt külön-külön a serdülővel és a szülővel is konzultálunk.

Amennyiben a csoport foglalkozások során úgy tapasztaljuk, hogy a gyermek nehézségei túlmutatnak a normál serdülőkori krízisen, elakadáson, esetleg veszélyeztető mértékűek, akkor a családot tovább irányítjuk a megfelelő szakellátásba.

kamasz