Kreisz Miklós

Kreisz Miklós

Kreisz Miklós vagyok, szociálpedagógus, képzésben lévő családterapeuta, IM által nyilvántartott mediátor.

Szakmai tapasztalataimat elsősorban család- és gyermekjóléti szolgálatoknál folytatott munkám során szereztem. 2018-ban kezdtem a családterápiás képzést a Magyar Családterápiás Egyesületnél, ami által családterápiás és párterápiás keretek között is dolgozom rendszeres szupervízió mellett.

Fontosnak tartom a folyamatos szakmai továbbképzések mellett az állandó önismereti munkát is. Ebben a tekintetben különböző terápiás és önismereti folyamatokban, csoportokon veszek részt.

A párkapcsolatok hatékony támogatása céljából képződtem az Érzelmi Fókuszú Terápia párterápiás tanfolyamán és csoportvezetői képzésén, ami jól használható gondolkodási keretet és gyakorlati útmutatást ad a párkapcsolati konfliktusok, feszültségek, hűtlenség okainak feltárásában és kezelésében.

Sajnos gyakran előfordul, hogy a házassággal kapcsolatos elképzeléseink nem úgy valósulnak meg, ahogy azt korábban terveztük és a válás mellett születik döntés. A válási folyamat elindulásának következményeként olyan kihívások jelenhetnek meg, amiknek az átgondolása korábban nem volt szükséges, különösen, ha kiskorú gyermek is él a családban. Döntéseket szükséges hozni a szülői felügyeleti jog, a kapcsolattartás, a gyermektartás, a vagyonmegosztás kérdéseiben, újra kell definiálni a szülőséggel járó feladatok szervezését, megosztását. A mediáció módszereivel hatékonyan lehet támogatni a feleket a fennálló nézeteltérések békés rendezésében, és a minden érintett fél által elfogadható megállapodás létrejöttében.

A KapcsolatCentrumban az alábbi tevékenységeket végzem

  • Családterápia – szupervízió mellett
  • Párterápia – szupervízió mellett
  • Családi tanácsadás – szupervízió mellett
  • Párkapcsolati tanácsadás – szupervízió mellett
  • Válási mediáció
  • Válási tanácsadás (egyéni vagy páros helyzetben)
  • Szülőkonzultáció, Nevelési tanácsadás

Tanulmányaim, végzettségeim

2021IM által nyilvántartott mediátor
2019Érzelmi Fókuszú Párterápia
2018-tólképzésben lévő családterapeuta, Magyar Családterápiás Egyesület
2012Szociálpedagógus, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Kar