Mediáció, vitarendezés

Válási mediáció

A válási mediáció egymástól válni szándékozó felek közötti konfliktuskezelő közvetítői eljárás. A mediációs folyamat során a mediátorok részrehajlásmentes támogatást nyújtanak, a sok konfliktust megélt pároknak is, saját megállapodásuk létrehozásában. A cél olyan nyertes-nyertes helyzet elérése, melyben mindkét fél – és adott esetben kiemelten a gyermekek – szükségletei, igényei tiszteletben vannak tartva.
A mediációs találkozások száma 5-7 alkalom, alkalmanként 90 percben, két mediátor közreműködésével.

Mikor javasolt a válási mediáció

  • közös megegyezéssel válni szándékozó párok esetén, a jogi válás megindítása előtt;
  • válási folyamatban lévő pároknál, akik úgy látják, a jogi eljárások helyett személyre szabottabb megoldásra van szükségük, és hajlandók az ügyvédeikkel való együttműködést a mediáció idejére felfüggeszteni;
  • akkor, ha a jogi válás már lezajlott, de a mindennapi együttműködésük (például a gyermekkel való kapcsolattartás, vagy a közös vállalkozás irányítása területén) új megegyezéseket, megoldásokat kíván.

Válási Mediációt munkatársaink közül Kovács Judit mediátor, pszichológus; valamint Iring Zoltán pszichológus, mediátor és Kozékiné Dr. Hammer Zsuzsanna pszichológus, mediátor, illetve külsős jogász kollégánk vezetik.

válási mediáció