Molnár Berta Eleonóra

Molnár Berta Eleonóra

Molnár Berta Eleonóra vagyok, pszichológus, művészetterapeuta, tanácsadó szakpszichológus jelölt, képzésben lévő családterapeuta, autizmus spektrum pedagógiája szakos gyógypedagógus hallgató.

A gimnáziumi tanulmányaim után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanultam magyar szakos bölcsésznek és műfordítónak. Pszichológusi tanulmányaimat 2015-ben, a Károli Gáspár Református Egyetemen kezdtem, itt végeztem el az alapképzést. Addigi életeseményeim, tapasztalataim alapján hamar egyértelművé vált számomra, hogy a pszichológia számos ágazatán belül gyerekekkel, fiatalokkal szeretnék foglalkozni, ezért mesterképzésre az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karának fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia specializációjára jelentkeztem 2018-ban. 2020-ban szereztem meg pszichológusi oklevelemet, s munkaidőm nagy részében gyerekek egyéni ellátását végzem, szülőkonzultációkat és művészetterápiás csoportokat vezetek.

Miután elköteleződtem a gyerekekkel való munka mellett, módszerspecifikus képzésekben mélyültem el. Sok éves képzőművészeti és zenei tapasztalataim nyomán közel éreztem magamhoz a művészetterápiát, ezért elvégeztem a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület szocio- és művészetterápiás csoportvezető képzését. A hároméves képzés alatt számottevő elméleti és gyakorlati tudással gazdagodtam, mely tudást jelenleg is aktívan alkalmazom a mindennapi munkám során, egyéni és csoportos ellátásban is. A művészetterápia módszere mellett, a gyerekekkel való munkához kiválóan illeszkedik a családterápia, mely módszerben 2019-ben kezdtem el képződni. Jelenleg képzésben lévő családterapeutaként szupervízió mellett dolgozom családokkal és párokkal, és minden újabb eset rengeteg tanulsággal szolgál számomra is. A családterápia rendszerszemléletét az egyéni ellátásaimban is alkalmazom, hiszen egy gyermek nem vizsgálható, nem kezelhető a családi rendszer figyelembevétele és aktív bevonása nélkül, és az egy háztartásban élő párok, családok sem tudnak egymástól függetlenül működni.

Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanácsadó szakpszichológus-képzésének hallgatója vagyok, valamint az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanulok gyógypedagógiát, hogy a jövőben autizmus spektrum zavarral élő gyermekeknek és családoknak tudjak átfogó és szakmailag megalapozott segítséget nyújtani.

Tanulmányok, képzések:

 • 2021–jelenleg: Eötvös Loránd Tudományegyetem (gyógypedagógiai alapképzés, autizmus spektrum pedagógiája szakirány)
 • 2021–jelenleg: Eötvös Loránd Tudományegyetem (tanácsadó szakpszichológus képzés, krízis szakirány)
 • 2019–jelenleg: Magyar Családterápiás Egyesület (családterápiás alapképzés, önismeret és szupervízió)
 • 2018-2020: Eötvös Loránd Tudományegyetem (pszichológia mesterképzés, fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirány)
 • 2015–2018: Károli Gáspár Református Egyetem (pszichológia alapképzés)
 • 2017–2020: Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület (szocio- és művészetterápiás csoportvezető)
 • 2011–2016: Eötvös Loránd Tudományegyetem (magyar alapszakos bölcsész diploma, művelődéstudomány szakirány (műfordítás))

A Kapcsolat Centrumban az alábbi tevékenységeket végzem:

 • Családterápia – szupervízió mellett
 • Párterápia – szupervízió mellett
 • Gyermekek terápiája – szupervízió mellett
 • Egyéni tanácsadás
 • Szülőkonzultáció, nevelési tanácsadás