Molnár-Kulcsár Johanna

Molnár-Kulcsár Johanna

Molnár-Kulcsár Johanna vagyok, pszichológus, tanácsadó szakpszichológus-jelölt, képzésben lévő családterapeuta.

Már kamaszként megfogalmazódott bennem a vágy, hogy olyan hivatást válasszak, ami által segíthetek másoknak és valami módon jobbá tehetem az életüket. Először úgy gondoltam, hogy ezt a célt leginkább orvosként szolgálhatnám, így az érettségi után a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán kezdtem meg a tanulmányaimat. Hamar ráébredtem azonban, hogy a lélek dolgai jobban foglalkoztatnak a test gyógyításánál, így 2011-ben pszichológia szakra felvételiztem. Itt végre megtaláltam, amit kerestem.

Mind az alap-, mind a mesterképzést az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem el, utóbbit Tanácsadás- és Iskolapszichológia szakirányon. Szakmai gyakorlatomat az Egy csónakban Ifjúsági Mentálhigiénés Szolgálat telefonos lelki ügyelőjeként, illetve az ELTE Életvezetési Tanácsadójában töltöttem, ezáltal betekintést nyerhettem a fiatalokkal és a felnőttekkel való munkába is.

Jelenleg főállásban iskolapszichológusként dolgozom két budapesti iskolában. Az évek során nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a gyerekek, fiatalok nehézségei elválaszthatatlanok attól a családi közegtől, amelyben élnek, így fontosnak tartottam, hogy rendszerszemléletben is képezzem magam. Erre a Magyar Családterápiás Egyesület módszerspecifikus képzése által nyílt lehetőségem. Jelenleg a képzés szupervíziós szakaszában járok.

A családokkal való munkába elsőként egy családsegítő- és gyermekjóléti szolgálatban kóstolhattam bele, ahol nagyon nehéz hátterű, sok problémával küzdő családokat igyekeztem támogatni abban, hogy rátaláljanak egy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb működésmódra.

A KapcsolatCentrumban tanácsadói keretben dolgozom, vagyis pszichológiailag alapvetően egészséges személyeknek segítek fejlődési és élethelyzeti problémáik megoldásában.

Tevékenységek, amiket a KapcsolatCentrumban végzek:

  • Családi tanácsadás
  • Párkapcsolati tanácsadás
  • Családterápia
  • Párterápia
  • Testvérterápia
  • Egyéni életvezetési tanácsadás – serdülő, fiatal felnőtt korosztály

Elérhetőségem: