Nagy Vanda Adél

Nagy Vanda Adél

Nagy Vanda Adél vagyok, szexuálpszichológus, felnőtt klinikai szakpszichológus jelölt és képzésben lévő családterapeuta.

Pszichológus diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem 2018-ban, majd ezt követően fél évig egy budapesti középiskolában dolgoztam iskolapszichológusként, ahol betekintést nyerhettem számos nehezebb sorsú serdülő-és fiatalfelnőtt küzdelmes mindennapjaiba. Tapasztalataim szerint, legyen szó egyéni elakadásról vagy problémáról, a család, mint a személyt körülvevő és meghatározó közeg, gyakran megjelent és befolyásoló tényezőként hatott.

Az iskolapszichológusi munkát követően 2019 áprilisában sikerült elhelyezkednem a klinikumban, így azóta jelenleg is a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Pszichiátriai és Addiktológiai Centrum Pszichiátriai osztályán dolgozom osztályos pszichológusként.A Centrumban akut és rehabilitációs részleg is működik, így mindkét terület munkájába bekapcsolódom, ezen kívül az ambuláns betegellátásban is részt veszek. Feladataim közé tartozik a pszichodiagnosztika mellett az egyéni, illetve csoportos terápiák vezetése is. Az egyéni ülések során a páciens problémaköréhez igazodva dolgozom, krízisintervenciót, kognitív-és viselkedésterápiás elemekkel kiegészített, ésdinamikusan orientált szupportív alappszichoterápiát végzek klinikai szakpszichológusok szupervíziója mellett. A pszichiátriai kórképek mellett leginkább szorongásos-, hangulat- és személyiségzavarokkal találkozom és dolgozom.

Hivatásomban a rendszerszemléletű pszichodinamikus irányzat mellett köteleződtem el, a Magyar Családterápiás Egyesületnél 2019 januárja óta képződöm. 2018-2020 között az ELTE-n elvégeztem a szexuálpszichológiai szakképzést is, mivel úgy gondolom, hogy az ott megszerzett tudás jól beilleszthető a rendszerszemléletű elméleti keretbe. Hiszem, hogy a családi működéshez hozzájárul a szülők kapcsolata, amiben a párkapcsolati működésnek is hangsúlyos szerepe van.

 Munkám során törekszem a hozzám fordulóknak a számukra lehető legmegfelelőbb, az igényeikhez illeszkedő terápiás intervenciókkal segíteni, előtérbe helyezve a biztonságos, elfogadó és bizalmon alapuló légkört.

A KapcsolatCentrumban szupervízió mellett egyéni, illetve pár-és családterápiát egyaránt vállalok.Forduljanak hozzám bizalommal önértékeléssel, életvezetési nehézségekkel, stressz- és konfliktuskezeléssel, szorongással és a szexualitással kapcsolatos problémák esetén!

Tanulmányok

2021 május – jelenleg is: Családterápiás alapképzés, Magyar Családterápiás Egyesület

2019 szeptember – jelenleg is: Felnőtt Klinikai és Mentálhigiéniai Szakpszichológus, Debreceni Egyetem Magatartástudományi Intézet

2019 január – 2020 november: Önismeret (150 óra), Magyar Családterápiás Egyesület

2019 február – szeptember: Autogéntréning (100 óra) Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2018 szeptember – 2020 június: Szexuálpszichológiai Szakpszichológus, Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar

2016 – 2018.: Pszichológus, Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Felnőtt Klinikai és Egészségpszichológiai Szakirány