Sipos Zsófia

Zsófi

Sipos Zsófia vagyok, okleveles pszichológus, gyermek- és serdülő klinikai szakpszichológus jelölt, képzésben lévő pár-, és családterapeuta.

A pszichológia alap és mesterképzést is a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem el, a mesterképzésen fejlődés és klinikai gyermekpszichológia irányba szakosodtam. A pszichológus diploma megszerzése után a Pécsi Tudományegyetem Gyermek- és ifjúsági, Klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus képzésébe nyertem felvételt, jelenleg harmadéves vagyok. A folyamatos, élethosszig tartó tanulás elkötelezett híveként, a klinikai szakképzés és a családterápiás képzés mellett, rendszeres résztvevője vagyok a Vadaskert Alapítvány által tartott rövid továbbképzéseknek is.

Korábban, közel 10 évig, humán erőforrás területen dolgoztam különféle pozíciókban: toborzás-kiválasztási tanácsadótól a HR vezetőig bezárólag. Jelenleg Vácon, a Pedagógiai Szakszolgálatban dolgozom pszichológusként, ahol nevelési tanácsadást, család-, és párterápiát, valamint szakértői tevékenységet is végzek. Ezen kívül önkéntes család-, és párterápiás tevékenységet folytatok Dunakeszin a Család-, és Gyermekjóléti Központban.

A gyermekekkel való munkámban rendszerszemléletben gondolkodom. Hiszem, hogy a gyermekek nehézségeinek, problémáinak, tüneteinek nagy része leginkább az őket körülvevő és rájuk ható kapcsolati rendszer, a család viszonylatában érthető meg leginkább.

A KapcsolatCentrumban az alábbi tevékenységeket végzem

  • Szülőkonzultáció, Nevelési tanácsadás
  • Egyéni tanácsadás – gyermek, serdülő korosztály
  • Családterápia, Párterápia – szupervízió mellett
  • Családi tanácsadás, Párkapcsolati tanácsadás – szupervízió mellett