Törődj magaddal!

Stresszkezelő és Kommunikációs Készségfejlesztő Program

Az utóbbi évek tudományos vizsgálatai egyértelműen igazolták, hogy a túlzott stressz negatív hatással van az egészségünkre.
A stressz egészségkárosító hatása nemcsak a stressz mértékétől, hanem attól is függ, hogyan tudjuk kezelni a mindennapi élet során felmerülő konfliktusokat, az elkerülhetetlen stresszhelyzeteket. Ez a képességünk jelentősen fejleszthető!

A stresszkezelő programot elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnék eredményesen kezelni a munkájuk és magánéletük során adódó stressz helyzeteket, sikeresebben kezelni konfliktusaikat, javítani szeretnék munkatársi, baráti, családi kapcsolataikat, illetve hatékonyabban szeretnének kommunikálni.

A program keretében egyszerű, a mindennapokban jól alkalmazható stresszkezelő stratégiákat és kommunikációs technikákat lehet elsajátítani.

Ahhoz, hogy megtanuljuk a stresszes helyzeteket megfelelően „menedzselni”, először azzal kell tisztában lennünk, hogy mi magunk hogyan reagálunk ezekben az esetekben – tehát fontos az önismeret.
A stressz-szel szembeni hatékony fellépés titka saját szemléletünk megváltoztatása, problémamegoldó képességünk fejlesztése. Reálisabb önismerettel és önelfogadással, nagyobb valószínűséggel tudunk eligazodni az életünket kitöltő társas kapcsolatok sűrűjében. A készségfejlesztés során legfőbb célunk a „vakfolt” csökkentése, és olyan kommunikációs technikák kipróbálása, gyakorlása, amelyek segítenek az emberi kapcsolatok eredményesebb kezelésében.

stressz